InfraMag framtida magnetburna transporter

Se upp med b​ilder.

Det kan vara verkligen svårt att se om en bild är skyddad eller inte. Det skall sedan vara ditt problem att ta reda ifall det är det eller ej. Hur konstigt det än låter. Rimligen borde det ligga i bildbyrån och fotografens intresse att skydda detta. Det kan dom göra mycket enkelt.

1.  Man kan förse bilden med en vattenstämpel.
2.  Man kan skriva in i ett hörn på bilden "copywrite". Behöver inte synas mycket och man vet direkt att bilden är skyddad.
3.  Man kan förse bilden med ett litet script som gör det omöjligt att ladda ned. För det mesta vinkar en hand adjö till dig.

Man kommer att veta direkt att bilden finns inte tillgänglig och den enda vägen att få utnyttja bilden är att köpa en licens.

Det vore det enda sunt förnuftiga på marknaden för att undvika misstag. Varför görs inte detta!

Det finns en nästan kriminell baktanke från bildbyråerna och fotograferna som råder på marknaden. Lägger du upp en bild på internet utan ha gjort en full kontroll så hoppar bildbyrån direkt på dig och begär skadestånd. Sedan spelar det ingen roll att du direkt tar ned bilden utan du har gjort intrång och skall betala. Dvs både bildbyrån och fotografen tjänar på att så många som möjligt lägger upp bilden utan licens. Då hoppar man direkt på dig och kräver dig på skadestånd. Sedan om du tar ned bilden, eller kanske till och med har gjort det, har ingen betydelse. Du skall betala skadestånd ändå!!!  Skandalöst agerande!!

Du kan köpa varor på nätet, och har lagstadgad ångerrätt eller betygsrätt. I detta fall är den lagliga rätten satt ur spel.

Vi har nyligen blivit drabbad av en sådan åtgärd av en oseriös bildbyrå. Man säger att man värnar om fotografens rätt till sina bilder. Ingen har nekat detta men det skall ske under riktiga former och inte detta kriminella beteende!

Vi kommer därför att lägga upp info om vilka bildbyråer det handlar om och vilka fotografer som medverkar.
Bildbyråer länk: Bildbyråer.pdf
Fotografer länk: Fotografer.pdf

Har du varit utsatt för liknande förfarande skicka oss info så skall vi komplettera listan.  

Kort bakgrund till denna bedrövliga historia: Bakgrund