InfraMag handlar om snabba rikstäckande persontransporter

Ett system av rikstäckande tågbanor där trafiken kan åka i det närmaste friktionsfritt och i hastigheter om 450 km/h eller högre. Man åker säkert då tågen inte kan spåra ur eller falla ned ifrån tågbanan som går på pelare. Inga kollisioner med andra transportfordon, människor eller djur. Den lever ett helt eget och snabbt liv en våning upp. Tar personer från en destina​tion till en annan på kortaste möjliga tid och från centrum till ett annat centrum. Ingen matar trafik till resecentra. Stationerna finns lokalt i centrum, bara en våning upp. 

Sveriges Infra​Mag​ bana

Kan vara ett exempel på en IM bana som kommer att byggas över hela landet och är rikstäckande, följer delvis det nu rikstäckande nätet men inte i alla delar.

Linje 1 den längsta banan  Haparanda - Stockholm

Linje 2 Luleå - Narvik

Linje 3
 Inlandsbanan

Linje 4 Sundsvall - Trondheim

Linje 5 Gävle - Östersund

Linje 6 Stockhoim  - Malmö

Linje 7 Stockholm - Oslo

Linje 8 Stockholm - Göteborg

Linje 9 Malmö - Oslo

Linje 10 Göteborg - Jönköping - Oskarshamn

Linje 11 Norrköping - Trelleborg/Malmö

Linje 12 Stockhlm -Åland - Helsingfors

Ovanstående exempel får ses som ett förslag och skall tas för vad det är. Det går givetvis att hitta andra sträckningar som kan vara intressanta och det är fullt möjligt att expandera trafikplanen till något som kan passa bättre. Dessutom kan banstrukturen monteras ned och monteras upp på annat ställe för att följa det aktuella  efterfrågade trafikmönstret.

Kommentarer:

Nedan kan du lämna dina kommentarer. Vi svarar så fort vi har läst av din kommentar och om den behöver ett svar ifrån oss. Behåll en hövlig och saklig ton. Personliga angrepp eller rasistiska kommentarer tas bort direkt. Välkommen att säga din mening.

Åk snabbt, billigt och säkert                 Tyst, bekvämt och behagligt                 100 % miljövänligt