InfraMag tåg mellan  Gävle - Ånge

En tvärförbindelse som binder ihop transporter från kuststaden Gävle med inlandet och en förbindelse till Norge och fjällvärlden. Det räcker i ett inledande skede med ett enkelspår och där tåtgen vänder och tyar samma sträcka tillbaka. Vad man kan överväga är att det ordnas ett mötesspår på halva vägen. Tiden för att tgenomföra resan är kort varför det kan räcka med ett tåg som pendlar sträckan.

De stationer som kommer att gälla under sträckan är som nedan

Gävle
Ockelbo
Bollnäs
Ljusdal
Ånge

I ånge kan man byta och ta linjen som fortsätter till Östersund och sedan vidare till Norge.

En tidtabell kan få följande utseende baserat på 450 km//h med 2 minuters uppehåll per station och inkl start och bromssträckor.


Avgår  Akommer
Gävle 08.00 Ockelbo 08.09.12
Ockelbo 08.11.15 Bollnäs 08.22.20
Bollnäs 08.24.30 Ljusdal 08.33. 50
Ljusdal 08. 36.00 Ånge 08.52.56

Sträckan Gävle - Ånge klaras av på ca 53 minuter

Det gör att tåget kan vända tillbaka kl 09.00 från Ånge. Det borde vara möjligt att ha ett enkelspår mellan destinationerna .Tåget skulle vara tillbaka i Gävle och kunna påbörja en ny runda varannan timma. Det får nog anses vara bra förrbindelser och som skulle kunna räcka. Vill man korta av tiderna kan man arrangera ett mötesspår på halva sträckan.,

Med möjligheter att kliva på ett annat tåg i Ånge som går måt Östersund och vidare mot Norge öppnas stora möjligheter för turisttrafiken vintertid. 

Kommentarer:

Nedan kan du lämna dina kommentarer. Vi svarar så fort vi har läst av din kommentar och om den behöver ett svar ifrån oss. Behåll en hövlig och saklig ton. Personliga angrepp eller rasistiska kommentarer tas bort direkt. Välkommen att säga din mening:

Åk snabbt, billigt och säkert                 Tyst, bekvämt och behagligt                 100 % miljövänligt